Du trenger:
1,3 kg hvetemel
2 dl sukker
1/2 ts salt
1 ts hornsalt
150 gr smør
5 dl melk
2 1/2 dl kefir
50 gr gjær
til fyllet: (denne må mer enn gjerne dobles)
200 gr romtemperert smør
1 1/2 dl sukker 1/2 dl kanel
til toppen:
ett egg og perlesukker.
...varm smør, kefir og melk til 37 grader og bland alt det tørre i en bolle. Tilsett væsken og bland i kjøkkenmaskin. Heve til dobbel størrelse.
Bland sammen ingrediensene til fyllet til en fin smørning.
..kjevle ut deigen til et avlangt kvadratisk stykke. Smør utover fyllet og rull sammen til ei lang pølse og kutt 24 biter på ca 4 cm. Sett bitene i STORE muffins former og etterhev i minst en halv time.
Pensle med egg og strø på perlesukker..
...stekes på 200-220 grader i ca 12-15 minutter...
...kos deg...
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Oj! De så utrolig deilige ut. Denne oppskriften din må jeg nok teste ut. Håper at du får en super 17 mai i morgen.
SvarSlettHa en fin kveld ;)
Takk i lige måde. JA, de er farlig gode altså:)
SvarSlett